Как да се отървем от напрежението за отрицателно време

Напрежението ни заобикаля отвсякъде - работа, семейство, деца, други задължения... Всичко изисква време, а време като цяло няма. Човек просто иска да спре Земята от въртенето ѝ и иска да слезе. 

Но нека да помислим за алтернативи, които да ни избавят от стреса. Всъщност има бърз и лесен начин да се успокоим в критична ситуация и той може да бъде намерен в точковите масажи. 

Натискането на някои "бутони" от тялото може да ви помогне да се отървете от постоянната тревожност и умора. Забравете за валидола, касанакса и каквито там успокоителни може да ви дойдат на ум, време е за точков масаж.

Ето няколко интересни трика, които ще ви помогнат да се успокоите бързо:

1. Ако сте много уморени и не можете да се отпуснете, натиснете палците си върху костите на черепа под очите. Дръжте палците си в това положение 10 секунди.

2. Уморени сте от постоянен страх и от осъждането на другите? Седнете, отпуснете се и натиснете с показалец точката под носа. след 20 секунди ще усетите прилив на спокойствие.

Виж още: 9 начина да се успокоим в критична ситуация

3. Вълнувате се силно? Масажирайте кутрето на лявата си ръка с показалеца и палеца на дясната постепенно спускайки се към неговата основа. Вълнението ще премине.

4. Още един лесен да се преборите със стреса - с палеца на дясната си ръка натискайте върха на главата.

5. Поставете краищата на пръстите ви под очите, промерно около горната точка на скулите. Движете се от скулите към слепоочието с леки потупвания. Ще усетите как напрежението ви напуска.

6. При стрес е полезно да се масажират горните точки на ушите.

Виж още: 14 начина да "хакнем" тялото си

7. Ако масажирате бързо с палец точката "Ней Гуан" (по средата на вътрешната страна на ръката, малко преди дланта), ще се избавите от безпричинна вътрешна тревожност.