Японците са майстори на ужаса, а градските им легенди не отстъпват на хорор филмите им

Японците се славят с изключително бруталните и успешни хорър поредици. Културата на страха там е изключително добре развита във филми, манда и аниме. 

В градската им култура дебнат различни духове, които само чакат да ти причинят отвратителни неща - изкормване, обезобразяване, нарязване на парчета или директно отвличане на духа ти директно в ада. 

Ето и някои от най-ужасяващите градски легенди на Япония:

Човешките основи

В древна Япония имало традиция, когато се строи нов мост, в основите му да се полагат живи хора. Вярвало се, че те ще държат моста цял и неразрушим. Само дето в него остават закопчани и духовете, които с хилядолетията полудяват и стават отмъстителни. Особено в самотна, мъглива нощ. 

Кучисаке Она - жената с разрязаната уста

Представи си, че се прибирате късно вечер по пуста улица. Пред себе си виждаш жена с медицинска маска на лицето си и дебело палто. Изниква сякаш от нищото, вперва поглед в теб и те пита с пресипнал глас: "Мислиш ли, че съм красива?". Ако отговориш отрицателно, тя изважда огромна ножица, с която отрязва главата ти, преди дори да си имал време да мигнеш. Ако кажеш "Да", тя маха маската си, за да разкрие обезобразеното си лице с разрязани устни (горе-долу като на Жокера от "Батман", но доста по-неприятно) и отново те пита, след което най-малкото, с което можеш да се отървеш, са същите белези като нейните... и прерязано гърло. 

Вярва се, че това е духът на много красива жена, чийто съпруг я хванал в изневяра и с големи ножици, които и досега тя носи винаги в себе си, обезобразил лицето ѝ, разрязвайки устните ѝ. Оттогава насетне тя търси мъже, на които да си отмъсти за отнетата красота.

Теке теке

Духът на младо момиче, убито по време на шега от страна на съучениците ѝ, които системно я тормозели. Последната шега обаче се оказала фатална, защото момичето паднало на релсите на скоростен влак, който я убил, разрязвайки торса ѝ. Оттогава духът ѝ обикаля из станциите на метрото в Япония, ходейки с ръце. Нейната цел е да отмъсти за смъртта си, но жертвите ѝ не са само злобните ѝ съученици, а всички, които се изправят на пътя ѝ.

Виж още: 15 стряскащи истории, които ще ни откажат да гледаме чужди деца

"Адът на Томино" - прокълнатото стихотворение

"Адът на Томино" е на пръв поглед обикновено стихотворение, написано от японския писател Йомота Инухико и публикувано в книгата "Сърцето е като търкалящ се камък" през 1919 г. Обикновено стихотворение, стига да не го четеш на глас. Легендата гласи, че ако го прочетеш на глас или някой го прочете в твое присъствие на глас, ще трябва да си понесеш последствията и ще ти се случат отвратителни неща. Много потребители на социалните мрежи са го правили и много от тях казват, че нищо не се е случило. Но все пак има и такива, които в крайна сметна не публикуват нищо, след като приемат предизвикателството да прочетат на глас "Адът на Томино"... никога повече.

Тунелът Киотаки

В Япония се вярва, че 4 е прокълнато число. Това е и една от причините дългият точно 444 метра тунел Киотаки да се ползва със зловеща слава. Вярва се, че той е обитаван от духовете на робите, които са умрели по време на строежа. Тяхната отмъстителност е станала причина за големия брой катастрофи в тунела. А с всяка катастрофа, с всеки загинал, броят на ядосаните духове, се увеличава.