Борислав Георгиев, кандидат за общински съветник в Плевен, участвал в хулиганска проява и побой над управител на заведение

След като главният прокурор Сотир Цацаров преди дни поиска имунитета на скандалния кандидат за общински съветник Трайчо Василев-Пиже, сега той е внесъл документи с искане за снемането на имунитета на още един кандидат на изборите, този път в Плевен.

Евентуалният бъдещ общински съветник Борислав Георгиев е под разследване разследване за хулиганска проява, съобщиха от прокуратурата, .

Инцидентът станал на 3 октомври, при откриване на фенклуб "Левски" (София) в Плевен. След мероприятието част от феновете злоупотребили с алкохол в заведението на Борислав Георгиев.

Малко след полунощ А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев, Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение - клуб "Модерно". Там обаче управителят на клуба отказал да ги допусне в заведението, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия.

Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуб "Модерно" и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя.

На място пристигнали полицейски сили, които възстановили реда, въпреки оказаната от феновете съпротива.

Тъй като от деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет, срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

За това незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до ЦИК за даване на разрешение Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

Източник: Би Ти Ви