Тарифите на хакерите за различните видове "услуги" в различните държави

Чувствате ли се сигурни в банковата си сметка? А в интернет пощата си? Оказва се, че хакването и на двете е сравнително евтина услуга, предоставяна от хакерите. Това показват данните на Dell SecureWorks, цитирани от kaldata.com.

Около 400 долара струва проникването в празни банкови сметки в България, Хърватия, Турция, Румъния и Норвегия. Според доклада на Dell SecureWorks цената за осигурен достъп до чужд банкова сметка зависи от страната, в която се намира банката и от паричната сума по банковата сметка. 

Много по-евтино се продават номерата на кредитните карти Visa и Mastercard. При тях цената на бройка варира от 7 до 15 долара. Цената на информацията на европейските кредитни карти е около 40. Най-скъпи са японските и някои други азиатски банкови карти - 50 долара за хакната кредитна карта.

Виж още: Експертите напомнят: Сменяйте често паролите​

Цялостната информация за потенциална жертва, в която са включени трите имена, номера на социалната осигуровка, номерата на банковите карти и точния адрес, струва от 15 до 65 долара за жителите на САЩ, 20 долара за жителите на Канада и 25 долара за жителите на Великобритания.

Организирането на мощна DDoS атака пък струва 15-20 долара на час. Цените за седмична атака пък варират между 200 и 555 долара на седмица.

Пробиването в американските Gmail, Hotmail и Yahoo струва средно по 129 долара. Проникването в руските Mail.ru, Яндекс и Рамблер е по-евтино и излиза като цена между 63 и 103 долара. За проникване в корпоративна електронна поща хакерите искат 500 долара.

Виж още: Хакери източили БГ фирми с 3 млн. евро​

Източник: kaldata.com