Въпреки че годишно изкарват двуцифрени суми, в елитната десетка на сп. "Форбс" не са намерили място звезди като Мадона, Алиша Кийс, Ники Минаж и Шаная Туейн

Бийонсе е значително по-напред от останалите, като печалбата й се изчислява на 115 млн. долара. Според "Форбс" през измерения едногодишен период (юни 2013-юни 2014) това се дължи най-вече на изнесените близо 100 концерта, всеки от които е донесъл средно по 2,4 млн. долара. Отделно в бестселър се превърна албумът й Beyoncé, пуснат през декември 2013 в iTunes.

Виж още: Бийонсе е най-влиятелната знаменитост

В новата класация на изданието веднага след Бийонсе с 64 млн. долара се нарежда Тейлър Суифт, която осъществи успешен преход от кънтри към попмузика. Наскоро тя пусна своя пети студиен албум, озаглавен "1989", от който само през първата седмица се продадоха 1 млн. екземпляра. Тези дни певицата влезе в новините и с

премахването на всички нейни песни от платформата за стрийминг "Спотифай"

Някои коментираха това като протест срещу твърде ниските отчисления, които получават музикалните изпълнители; други твърдят, че инициативата е на звукозаписната й компания "Биг машийн рекърдс", откъдето се надявали да повишат пазарната си стойност в търсене на нов собственик.

Третата най-печеливша поппевица според "Форбс", с 52 млн. долара, е Пинк, която преди време се размина с България, но сега изкарва средно по 1 млн. от всеки концерт - а е изнесла над 85.

Номер 4 с 48 млн. долара е Риана, която неотдавна бе провъзгласена за модна икона. Тя е и сред звездите, които се възползват най-добре от социалните медии - с над 37 млн. последователи в "Туитър" и 90 млн. във "Фейсбук".

Рири не се притеснява да публикува и по-разголени свои снимки,

заради които й бе наложено ембарго в "Инстаграм" в продължение на половин година. Тези дни обаче тя се завърна в профила си с гръм и трясък - със секси кадри от нейните най-нови фотосесии в британския "Ескуайър" и американския "Ел" плюс снимки от рождения ден на любимия й дядо.

С 40 млн. долара петото място заема Кейти Пери, която тази година има най-много номинации за Европейските музикални награди на MTV. Нейните концерти за едногодишния период са едва 20, но тя печели допълнително от участия в частни партита, рекламни договори и собствения си парфюм Killer Queen.

По-нататък следват: Дженифър Лопес с 37 млн. долара, Майли Сайръс и Селин Дион, които делят седмо-осмо място с по 36 млн., и Лейди Гага с 33 млн.

Последна в Топ 10 е Бритни Спиърс с 20 млн. долара. Най-новият й албум Britney Jean, беше посрещнат хладно и за първи път досега не е заслужил златен или платинен статут, отбелязва "Форбс". Бритни обаче продължава високоплатените си участия в Лас Вегас. Говори се, че е получила увеличение на и без това тлъстия си хонорар и

вече прибира по 500 хил. долара на вечер

Въпреки че годишно изкарват двуцифрени суми, в елитната десетка на сп. "Форбс" не са намерили място звезди като Мадона, Алиша Кийс, Шаная Туейн и Ники Минаж, която е тазгодишната водеща на Европейските музикални награди на MTV.