Всички искаме да спестим пари и да изберем най-изгодните предложения, когато пазаруваме. Невинаги обаче е добра идея да се избере евтиното.

Знаете поговорката - "Eвтиното излиза скъпо" и понякога това наистина е така. Вижте няколко случая, в които експертите съветват да не избирате евтиното: 

1. Купуването в големи количества 

В много магазини има продукти в големи опаковки, рекламиращи се с ниски цени. Ако купувате храна обаче, има вероятност да изхвърлите част от нея. Какъв е смисълът да купувате нещо евтино, ако не ви трябва? 

2. Купуване от далечен магазин 

Някои евтини магазини/бензиностанции се намират твърде далеч. Изчислете дали има смисъл да пътувате до тях, за да купите по-евтино. 

3. Евтина храна 

Пестете пари от други неща, но не и от храната. С това залагате здравето си (и добрата си фигура) на карта. Не яжте "боклуци", само защото са евтини. Това, което ще загубите, е много по-ценно от спестените левове. 

4. Евтини обувки и матрак 

Прекарвате голяма част от деня и нощта си във/върху тях. Евтините обувки ще се разпаднат бързо и могат да ви причинят наранявания, както и да ограничат движението ви. Добър матрак пък е равно на добър сън. Това са две неща, с които не трябва да се правят компромиси. 

5. Майстори 

Представете си какви щети може да ви нанесе некадърният водопроводчик или електротехник? По-скъпа фирма може да таксува повече, но ще предлага гаранция за качество и ще извърши ремонта в срок. 

6. Ремонт на автомобила 

Няма лошо в това да купите кола на старо, но ако изберете наистина много евтина кола, имайте предвид, че най-вероятно ще платите повече за ремонти, отколкото ако бяхте избрали по-скъпата. 

7. Лекар и медицински грижи 

Ако лекарят ви препоръча изследване или лечение, не се отказвайте само заради цената. 

8. Сигурност 

Всичко, което е свързано с вашата сигурност или сигурността на децата ви, не бива да се пренебрегва. Дали става въпрос за противопожарна аларма, или детско столче за кола - това е разход, който трябва да направите. 

9. Направи-си-сам 

Понякога си казвате "Няма да викам майстори и да плащам за това - ще си го направя сам". Не всички са сръчни и компетентни във всичко. Има неща, за които трябва да повикате техник, като монтиране на бойлер например. 

10. Среща 

Извел сте красиво момиче на вечеря. Точно тази вечер не е моментът да се интересувате от промоции и от най-евтиното меню. Това може да е бъдещата ви съпруга - нали не искате да провалите голям момент, само за да спестите някой друг лев?

Източник: profit.bg