Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Ричард Гибсън (Хер Флик), Вики Мишел (Ивет), Артър Бостром (английския полицай Крабтрий), Сю Ходж (Мими) и Ким Хартман (Хелга) се срещат лично с българските си почитатели

Актьорите от "Ало, ало" пристигат на "София филм фест 2014" със своя мениджър Кийт Падингтън Ричардс.

В групата няма да е Гордън Кей, който след дълга кариера се е оттеглил от активна работа и сега живее извън Лондон.

Той обаче си остава главно действащо лице в специалния епизод, заради който идват звездите на сериала.

Героят му Рене Артоа е собственик на кафене по време на Втората световна война, което по стечение на забавни обстоятелства се превръща в център и, до известна степен, щаб на френската съпротива.

С комичния си подход обаче сериалът по никакъв начин не иска да принизи реалните събития от периода, а по-скоро пародира военните драми, които по онова време заливат малкия екран на Великобритания, обясняват почитателите на "Ало, ало", излъчен у нас за първи път по Би Ти Ви през 2001-ва.

"Завръщането на "Ало, ало" е създаден по случай 25-годишнината на ситкома. В специалния епизод виждаме как любимият ни Рене е седнал да пише мемоарите си в следвоенно време и има нужда от помощ за запълване на големите дупки в спомените си. 

Следват 30 минути, които включват нови сцени с познатите персонажи, архивни кадри, интервюта с оригиналния актьорски състав и спомени за историята на комедийния сериал, излъчван по Би Би Си в продължение на девет сезона през 1982-92 г.

Визитата у нас се организира от Златна Костова, преводачка на сериала, пиесата и книгата "Военните дневници на Рене Артоа", която по този повод ще има ново издание на български.

Първата им среща с публиката е веднага след прожекцията на 20 март в кино "Люмиер" с начален час 20,30, а следващата - на 21 март от 16 ч. в Дома на киното. По-късно същата вечер, от 19 ч., британските актьори ще гледат постановката на "Ало, ало" в театър "Възраждане".

Гостите ще се запознаят и с българските актьори, които дублират гласовете им: Веселин Ранков, Венета Зюмбюлева, Стефан Димитриев, Иван Райков и Ева Демирева. Би Ти Ви комеди завърта сериала за пореден път от 27 март, с по два епизода всеки делник от 22 ч. и в 18 ч. през уикенда.