Телекомът застава зад идеята да направим интернет безопасно и полезно място за децата

Международният ден за безопасен интернет се чества по традиция всеки втори вторник на втория месец от годината, а сега се пада на 10 февруари.

От "Мтел" го отбелязват днес съвместно с Националния център за безопасен интернет (Safenet.bg), като за пета година изпраща SMS на всички свои клиенти, които използват мобилен интернет.

Краткото съобщение има за цел да уведоми онлайн потребителите за Деня за безопасен интернет, с което телекомът застава и зад идеята Мрежата да бъде безопасно и полезно място за децата.

Миналата година "Мтел" инициира и проекта "Интернет за всички", който има за цел да помага на деца и младежи, като ги обучи в основните правила за безопасна работа в Мрежата. Лектори са специалисти от компанията, които обучават младежите безвъзмездно.

В рамките на 2014 г. близо 500 деца и младежи - от приемни семейства, осиновеното от "Мтел" SOS семейство, както и деца на служители в компанията - преминаха курса и получиха диплома за интернег грамотност.

Международният ден за безопасен интернет е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за 12-и пореден път. Утвърдена с годините, тя успява да излезе и извън Европа, като обхваща над 100 държави на всички континенти.