Двете компании пускат приложение за Коледа, което ще проследи пътя на добрия старец

Коледа идва и това дава причини на големите компании да се впуснат в надпревара. Пътят на Дядо Коледа до домовете на децата по света вече може да бъде проследен и разучен чрез мобилно приложение, а две от най-големите технологични компании се борят за това чие приложение е по-добро, пише "Гардиън".

От едната страна е базираната в САЩ компания "Норад", подкрепяна от "Майкрософт", а от другата - "Гугъл". От една страна, "Норад" предлагат специален сайт, посветен на Дядо Коледа, където могат да се намерят филми, музика и игри. От своя страна пък "Гугъл" предлагат интерактивно коледно селце, където също предлага игри, филми и музика.

И двете компании са включили обратно броене до Бъдни вечер, като с наближаването на празника се отварят нови и нови интересни неща. От цялата тази битка може би най-значимото е, че "Гугъл" се надяват чрез написан на Java проект да научат децата на базово програмиране.

Самата функция на проследяване се извършва чрез онлайн картите, като "Гугъл" ползват собствените си, докато "Норад" са се ориентирали към търсачката "Бинг" и нейните карти.

И двете приложения могат да се ползват и за компютър, и за мобилни устройства. Тук идва лекото предимство на "Норад", които са направили приложението си за Android, iOs и Windows Play, докато "Гугъл" използват само собствената си мобилна операционна система - Android.