Сериалът с най-много епизоди е на екран от 23 март 1987 г.

Има само две неща, които нямат край - Вселената и "Дързост и красота", като за първото учените имат съмнения. Тази шега звучи все по-релевантно на фона на днешния 30-и рожден ден на "вечния" сериал. 

На 23 март 1987 г. по американската телевизия Си Би Ес е излъчен първият епизод на "Дързост и красота". Веднага след появяването си на екран сериалът добива широка популярност и става една от любимите и гледани сапунки в целия свят. 

До момента "Дързост и красота" държи рекорда за най-продължителен сериал със своите 7551 серии.

В България сериалът се излъчва по БНТ от 1993 г. и добива широка популярност. Отначало върви по Ефир 2, а по-късно продължава по Канал 1, като от 2008 г. е по обновения БНТ1, а от 2011 г. - и по БНТ2. 

Озвучаващия екип търпи промени от 1999 г. насам, когато редакция "Кино" на БНТ провежда и единствения до момента в страната ни открит кастинг за роли в дублаж. От юни 2012 г. сериалът се излъчва във формат 16:9 и в HD качество на картината. 

Виж още: Колко пъти ще умира Рич Форестър?

Съществува малка разлика между американските и българските епизоди на сериала. В САЩ един епизод е 19 минути, а в България - 21 минути. Разликата е в една кратка, 2-минутна сцена след интрото на всеки епизод, която не се излъчва в САЩ.

В озвучаващия актьорски състав през годините са участвали Лидия Вълкова, Силвия Русинова, Весела Хаджиниколова, Красимира Казанджиева, Петър Евангелатов, Чавдар Монов, Янко Лозанов, Георги Тодоров, Иван Петков, Васил Стойчев, Тодор Николов, Стефан Стефанов, Тодор Георгиев, а понастоящем героите говорят на български с гласовете на Анета Генова, Мина Костова, Вилма Карталска, Станислав Пищалов и Николай Пърлев.

Виж още: Рич Форестър няма да умре!