Рон Мос напусна "Дързост и красота", но героят му може да се появи отново на екран

Почитателите на "Дързост и красота" тези дни бяха неприятно изненадани от новината, че едно от емблематичните лица в сериала напуска скоропостижно.

Последният епизод с Рон Мос, който от 1987 г. насам играеше модния магнат Рич Форестър, бил заснет във вторник и ще се излъчи по американската Си Би Ес през септември.

"Недейте се натъжава, ядосва, разочарова... Беше страхотно, но всички хубави неща си имат край. Тази врата се затваря, но се отварят други", написа той за феновете си във "Фейсбук".

Актьорът е и музикант - свирил е на баскитара в групата "Плейър", чийто хит Baby Come Back оглавява класацията на "Билборд" през 1978 г.

Причината за раздялата му със сериала е прозаична - не се споразумял за новия си хонорар след изтичането на досегашния договор.

От продуцентската компания "Бел Филип телевижън" обаче побързаха да успокоят духовете, като разкриха, че любимият им герой няма да умре.

Главният сценарист Брадли Бел, син на продуцентката Лий Филип Бел, обяснява, че сега сюжетът ще се фокусира върху Брук, а Рич просто няма да бъде наоколо. В някакъв момент обаче със сигурност щял да се появи отново - кой обаче ще го играе, е въпрос, на който все още е рано да се отговори.

Възможно било обаче заместникът на Рон Мос да е малко по-млад. Титулярът навърши 60 на 4 март т.г. и е на екрана като Форестър-младши вече четвърт век.

В сериала остават другите трима главни актьори: Сюзан Фланъри и Джон Маккук като родителите на Рич - Стефани и Ерик Форестър, и Катрин Кели Ланг в ролята на Брук Логан.

"Дързост и красота" е сред малкото американски сапунени опери, които са все още в ефир, припомнят US медиите. Понастоящем се излъчва 25-ия сезон, а броят на епизодите към началото на август т.г. е 6384.

У нас сериалът върви по БНТ от 1993-та насам (в делничните дни от 16,20 ч., с повторение от 5,30 ч.).