Посред медийната истерия около раздялата й с Робърт Патинсън някогашната й екранна майка от "Паник стая" Джоди Фостър излезе с отворено писмо в нейна защита

Докато в Холивуд обръщат гръб на Кристен Стюарт и я заклеймяват като прелюбодейката, съсипала хубавия брак на Рупърт Сандърс, се надигат и единични гласове в нейна защита.

Първо, продуцентът на Welcome to the Rileys (2010) Джовани Аниели се скара на таблоидите и заяви, че не вярва връзката й с режисьора на "Снежанка и ловецът" да е била консумирана - поне не на снимачната площадка.

Двукратната носителка на "Оскар" Джоди Фостър също разкритикува медиите, задето не оставяли на мира младата й колежка.

Миналия месец 22-годишната Кристен призна публично, че е изневерила на партньора си от "Здрач" Робърт Патинсън и му поднесе извиненията си, което й навлече епитети като "предателка" плюс негативните реакции на колеги и фенове - пресъздадени умело от комика Уил Феръл в шоуто на Конан О'Брайън.

В обширна статия в TheDailyBeast.com Фостър припомня как отпразнували 11-годишния рожден ден на Стюарт, докато снимали "Паник стая" през 2002-ра.

"Ако бях млад актьор сега, щях да се откажа, още преди да съм започнала. Не знам дали бих оцеляла емоционално в тази медийна среда", пише Джоди и заключава:

"Всичко това ще отмине. Ужасът от тази публичност ще отшуми, но ще те промени. Ще се доверяваш по-трудно на хората, ще премисляш всяка своя крачка. Ще оцелееш."

На 19 ноември актрисата от "Мълчанието на агнетата" навършва 50, колкото са и филмите в кариерата й. Също като Кристен, тя е започнала да се снима от ранна детска възраст, а на 12 играе малолетна проститутка във филма на Мартин Скорсезе "Шофьор на такси" (1976).

Последната й роля, засега, бе в миналогодишната черна комедия Carnage на Роман Полански и Ясмина Реза по пиесата й "Божествата на касапите", поставяна и у нас.