На 10 декември българската публика има възможност да види Дилайла на живо в Sofia Live Club, като началото на концерта е предвидено за 20,30 часа.

Британската певица идва за първи път у нас по покана на Moko. Solution

Истинското й име е Палома Стокер, но не го използва, заради съвпадението с музикалната звезда Палома Фейт. Вместо това избира името на прабаба си Дилайла. Родена е в Париж, но в ранна детска възраст се мести в Северен Лондон. 

Повлияна от силни емоции след загубата на доведения си баща диджей, през 2002 г. написва първата си песен, с която привлича вниманието на звукозаписната компания "Атлантик рекърдс". 

През 2011 г. излиза сингълът на Chase & Status с нейно участие Time. Есента на същата година се появява и самостоятелната й песен Go. На 30 юли 2012 г. представя дебютния си албум From the Roots Up, който се изкачва до пето място в музикалните класации на Острова.

Дилайла впечатлява с две неща - уникален глас и перфектна визия, които гарантират успех в музикалната индустрия. 

Определят я като липсващата брънка между Шаде и The XX и ако това не привлече вниманието ви, прилагаме видео доказателство:

↵ Use original player
YouTube
← Replay
X
i

Като малка слушах "Дестинис чайлд" и мислех, че щом не звуча като Бийонсе, не ставам за певица, споделя тя пред сп. Dummy. Чак след първите няколко договора със звукозаписни компании разбира, че не е била права да се подценява.

За да се отличава от масата, пише песните си сама още от 12-годишна. 

Стилът ми е повлиян от множество изпълнители, като започнем с Buena Vista Social Club и стигнем до "Портисхед", разказва в друго свое интервю.

Хващаме я в Лондон преди първото кафе за деня за три бързи въпроса.

- Помниш ли първия си досег с музиката? Кога се влюби в нея?

- Домът ми, където израснах. Родителите ми бяха много музикални. Не умееха да свирят на никакви инструменти, но винаги е звучала силна музика. Баща ми беше голям фен. Купуваше нова музика, нови албуми, стари албуми. Това изгради и музикалните ми вкусове.

Виж още: Delilah - Inside My Love

- Интернет и социалните мрежи пречат или помагат на кариерата ти?

- Харесвам възможностите на Мрежата. В началото малко се плашех, но мисля, че е добър канал за откриване и промотиране на нова музика. Имам предвид, че ако нямаше интернет, сега нямаше да подготвям шоу в България.

↵ Use original player
YouTube
← Replay
X
i

- Подготвяш ли нов албум? Разкажи ни.

- Да. Новият ми е албум ще бъде много по-шумен и някак по-мащабен. Първият беше до някаква степен интимен, от албумите, които си слушаш вкъщи. На този ще можеш да танцуваш.

- Благодарим и те чакаме в София!

Билети за концерта на Delilah на 10 декември търсете в мрежите на TicketPro, както и на място в Sofia Live Club.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook