Германската певица от нигерийски произход Айо (Аyo) даде специално интервю за Bulevard.bg.

След гастрола си през юни 2013 г, Айо се завръща в България година по-късно, за да изнесе втория си концерт на 19 юни в Joy Station.

- Aйо, коя песен най-добре те описва?

- Ооо, това е много труден въпрос, на който няма да мога да отговоря. Може би трябва да попитате моите приятели. Те да кажат коя моя песен най-добре ме описва.

Все пак, ако трябва да посоча едно заглавие, то ще е A song for you ("Песен за теб"). 

От малка Айо свири на цигулка и пиано, но най-голямата й слабост е китарата. Баща й, който изкарва прехраната си като диджей, я подтиква да стане певица. 

- Има ли такова нещо като перфекта песен?

- Не мисля, че има съвършена песен. Смисълът на изкуството, а и на живота, е в непрестанното търсене. Пътят, който извървяваш, е много по-важен от крайната цел, пък била тя и най-красивата песен на света.

Една песен става перфекта, когато си честен и откровен със себе си и с хората, които са отделили от безценното време и да дошли да те слушат. 

Айо прави първия си солов концерт през 2002 г. в Париж, дебютният й албум излиза 4 години по-късно. От него е хитът Down on My Knee ("На колене").

- Каква музика слушаш напоследък?

- Сега съм в период, в които слушам Грегъри Портър (Gregory Porter), който много ми допада. Харесва музиката му, гласа му, всичко! Дава ми същото усещане като Дони Хатауей (Donny Hathaway). Падам си и по Джеймс Блейк (James Blake).

Всъщност слушам различни неща. Понякога дори не знам както точно тече в момента, оставяйки се на усещането, което музиката поражда в мен.

- Най-добрият комплимент, който си получавала?

- Хората понякога ми казват, че с музиката съм ги провокирала и вдъхновила да направят нещо с живота си, да извършат желана промяна, да тръгнат да реализират най-голямата си мечта. 

Музиката, която прави Айо, е в стил реге, блус, соул с типичното за нея рок звучене.

- Има ли човек, с който не искаш да заседнеш в асансьора?

- Джордж Буш.

- Имаш ли си мото?

- Не губи времето си, защото утре може и да няма!

- Най-голямото изкушение за теб?

- Шоколад!

- А най-голямата ти мечта?

- Никога да не престана да мечтая.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook