Chromatica съдържа песни с участието на Blackpink, сър Елтън Джон и Ариана Гранде, дуетът с която - Rain On Me, е визуализиран с грандиозен танцов клип от кинорежисьора Роберт Родригес

След като миналата година спечели "Оскар" за дуетната си песен с Брадли Купър от римейка на филма "Роди се звезда", където игра главната женска роля, Лейди Гага отново сменя посоката и се завръща към шокиращия имидж от началото на своята звездна кариера. Този път - с уклон към розовото.

Видео: "Един свят: Заедно вкъщи" - попзвезди срещу пандемията

Chromatica, който излиза този петък, 29 май, е нейният шести студиен албум (след Joanne от 2016 г.) и върху обложката му тя позира във футуристичен стил, а ла "Лудия Макс".

Неин копродуцент е Майкъл Тъкър, по-известен с артистичния псевдоним BloodPop, работил и по предишния й албум Joanne (2016). Първият сингъл Stupid Love излезе в края на февруари, а клипът, напомнящ научна фантастика, беше заснет изцяло с iPhone 11 Pro.

За втори сингъл, пуснат седмица преди премиерата на албума, беше избран дуетът с Ариана Гранде Rain On Me. Видеото му е визуален спектакъл, който разчита не само на екстравагантни костюми (вкл. от българския дизайнер Живомир Домусчиев), но и на хореография.

Режисьор е Роберт Родригес, снимал по-рано Лейди Гага и в своите филм "Мачете убива 2" и "Sin City 2: Жена, за която да убиеш". 

Rain On Me е първата колаборация на певицата с по-младата й колежка Ариана Гранде, а сред 16-те парчета в Chromatica са включени още две съвместни песни: Sour Candy с южнокорейската момичешка група Blackpink и със сър Елтън Джон (Sine From Above), с когото Гага е пяла по-рано на наградите "Грами".

По думите й Chromatica трябва да напомни на феновете за нейната абсолютна любов към електронната денс музика.