Лили Джеймс, Кейт Маккинън и Химеш Пател имат главни роли в романтичната комедия от сценариста на "Наистина любов", "Нотинг хил" и "Четири сватби и едно погребение", с българско заглавие "Вчера си е за вчера"

Yesterday (Вчера), по едноименната песен на "Бийтълс", е новият филм и сценариста Ричард Къртис, който стои зад британски романтични комедии като "Четири сватби и едно погребение", "Наистина любов" и "Нотинг хил".

Режисира Дани Бойл, който - след Дев Пател в отличената си с осем награди "Оскар" индийска драма "Беднякът милионер" - отново избира за главната роля актьор с това фамилно име.

Филмът, романтична комедия с елементи на фантастика, представя историята на Джак Малик (Химеш Пател от сериала на Би Би Си Eastenders), който след глобален инцидент се оказва единственият човек на света, чувал за "Бийтълс".

Песните на Ленън и Маккартни му носят невероятен успех и той най-после успява да изгради музикалната кариера, към която се стреми. Дали обаче някой няма да го обвини в плагиатство? 

На 28-годишния Пател партнират Лили Джеймс и Кейт Маккинън, а в първия трейлър като себе си се появяват тв водещият Джеймс Кордън и попзвездата Ед Шийрън, който кани главния герой на свой концерт и му препоръчва да преправи припева на песента Hey, Jude ("Хей, Джуд", написана от Пол Маккартни за малкия Джулиан Ленън) на Hey, Dude (Хей, пич). Участва и Джоел Фрай (Хиздар зо Лорак в сериала "Игра на тронове").

Описван като рок комедия за музиката, мечтите, приятелството и дългия, криволичещ път към любовта на живота ти, Yesterday се очаква по кината в края на юни.