Адам Левин и групата му, подкрепени от двама рапъри, си навлякоха критики от зрителите на най-гледаното тв предаване в САЩ. Вижте целия им гиг и преценете сами

Maroon 5 направиха най-слабото шоу в полувремето на Супербоула, категорични са зрителите. Повечето критикуват изпълнението им като лишено от емоция, а някои дори сравниха гига им на стадиона в Атланта с караоке в три през нощта...

Виж още: Джъстин Тимбърлейк и Пинк - музикалните звезди на Супербоул 2018 (видео)

Според анализатори Адам Левин и групата му са се опитали да поберат твърде много песни в 13-минутната си изява на стадиона - цели девет, сред които любими, но по-стари парчета като This Love, She Will Be Loved, Sugar и Moves Like Jagger.

Актуалният им хит от изминалото лято Girls Like You (в чийто клип се появяват тв водещата Елън Дедженъръс, певиците Дженифър Лопес, Рита Ора, Мери Джей Блайдж и Камила Кабейо, комедиантката Сала Силвърман, топмоделът Ашли Греъм, актрисата от "Жената чудо" Гал Гадот, Мили Боби Браун от сериала Stranger Things и още куп небезизвестни момичета) пък беше представен с госпъл хор вместо с Карди Би.

Рапърката отказа да пее с Maroon 5 в знак на протест към Националната футболна лига заради отношението им към бившия куотърбек на "Сан Франциско форти найнърс" Колин Каперник.

Името на играча нашумя с публичния му протест срещу расовото неравенство и полицейското насилие срещу чернокожи. След като започна да коленичи при изпълнението на американския химн, футболистът се превърна в черна овца и в момента е без отбор...

Заради него певици като Риана и Пинк отказаха покани за шоуто на полувремето, което по принцип не се възнаграждава с хонорар, но носи огромна популярност и най-голямата тв аудитория в САЩ.

Maroon 5 все пак успяха да си уредят гостуване на двама рапъри: Травис Скот, който се навил да излезе на стадиона срещу 500 хил. долара, дарени от НФЛ за благотворителност, и половинката от дуото "Ауткаст" Биг Бой.

След онлайн кампания на екрана се появи дори популярният анимационен герой СпонджБоб Квадратни гащи - в знак на почит към създателя на сериала Стивън Хилънбърг, който почина миналата година...

Мачът беше далеч по-вълнуващ, особено за феновете на "Ню Инглънд пейтриътс" и звездата им Том Брейди, който спечели историческа шеста титла след победата над "Лос Анджелис рамс".

Химна преди началото на играта беше изпят от легендарната Гладис Найт, "императрицата на соула", която тази година навършва 75.

Междувременно Адам беше част и от рекламния блок, където заедно с невръстната си дъщеричка Джио Грейс, родена миналия февруари, участва в клипа на "Памперс" Stinky Booty Duty 2.0. Фронтменът на Maroon 5 и топмоделът Бехати Принслу са женени от 2014 г. и вече имат две момиченца. 

Главен герой във видеото е Джон Леджънд (със своята половинка Криси Тийгън, която миналата година роди второто им дете, момченце. 

Песничката от рекламата ("Някой има миризливо д...") обаче е съчинена от Леджънд за дъщеричката им Луна, която се роди през април 2016.