Героите на Дуейн Джонсън - Скалата, и Джейсън Стейтъм се завръщат това лято в самостоятелен филм от популярната поредица, където се изправят срещу зъл свръхчовек, игран от Идрис Елба

След осем филма, докарали близо 5 млрд. долара в световен мащаб, поредицата "Бързи и яростни" дава почивка на основните персонажи, за да съсредоточи екшъна върху двама периферни, но не по-малко колоритни играчи: Люк Хобс (Дуейн "Скалата" Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм).

Сюжетът: Спецагентите Люк Хобс от Американската служба за дипломатическа сигурност и бившият служител от елитните британски части Декард Шоу с неохота са принудени да работят заедно на опасна мисия, в която на карта е заложено бъдещето на цялото човечество.

Противопоставянето между двамата датира още от "Бързи и яростни 7", с вербални нападки, но и физически сблъсъци. Сега обаче те трябва да преодолеят силната си взаимна неприязън, за да заловят и неутрализират единствения човек, който е по-лош от тях самите - кибернетично усъвършенствания анархист и терорист Брикстън.

В ролята му влиза Идрис Елба, актуалният най-сексапилен мъж в света според американското сп. "Пийпъл".

След като е надхитрил сестрата на Декард - топагентката от МИ-6 Хейти Шоу (Ванеса Кърби, "Мисията невъзможна: Разпад"), злодеят заплашва да предизвика световен хаос, като разпространи опасна биологична зараза, която може да промени човечеството завинаги...

Действието в "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" се разгръща из цялото земно кълбо: от Лос Анджелис до Лондон през радиоактивната пустош на Чернобил и екзотичната красота на Самоа.

Режисьор е Дейвид Лийч ("Атомна блондинка", "Дедпул 2"), а премиерната дата е 2 август.