След като сюрпризира журито и публиката на "Като две капки вода" с певческите и актьорските си умения, русата плеймейтка се сгоди на сцената, пред повече от 1 млн. тв зрители

Златка Райкова се сгоди, след като получи пръстен и предложение за брак от приятеля си, ММА боецът Георги Валентинов. MMA боецът падна на колене пред нея след превъплъщението й в Мадона с ранния хит на попзвездата Like a Virgin, за което плеймейтката носеше бяла булчинска рокля.

Първоначално тя реагира с недоверие и заподозря скрита камера, но в крайна сметка каза "Да". 

В публиката бяха някои от най-близките приятели на блондинката, както и баща й, специално завърнал се в България за повода. Освен публиката в залата, свидетели на щастливата развръзка пред тв екраните са станали над 1 млн. зрители, отчетоха от Нова телевизия.

Ролята й в четвъртия епизод на шоуто обаче не се нареди сред най-големите нейни постижения...

"Мис Плеймейт 2007", спечелила конкурса на сп. "Плейбой" година след Николета Лозанова, е една от светските личности, заради които България бе определена като "държавата на Златките". Родена е на 12 януари 1986 г. в Пазарджик, тя получава титлата едва на 21, а две години по-късно победителка става Златка Димитрова, заради което се налага да ги разграничат с прякори: Райкова става Русата Златка, а Димитрова - Черната.

През есента на 2007 г. участва като съблазнителка в екзотичното риалити "Островът на изкушението", а шест години по-късно става и съквартирант и в "Биг брадър All Stars", като заедно с другата Златка влизат в шоуто още по време на предхождащото "ВИП брадър 2013". Двете са не само съименнички, но са имали и общо гадже, макар и не по едно и също време - самбиста Благой Иванов-Багата.

Във ВИП къщата блондинката съжителства и с любимия си Георги Валентинов, по-млад от нея със седем години, който влезе като изненада за нея няколко дни по-късно.

Макар да има опит като певица от дамското попфолк трио "Фатално 3", нейното участие в шестия сезон на шоуто за звездни имитации "Като две капки вода" беше анонсирано като първа изява пред микрофона. 

Скритият й талант изненада жури и публика още в първото превъплъщение, като Михаела Филева.

Най-голям фурор обаче предизвика следващото й изпълнение, като Ваня Костова, когато за "Здравей, как си, приятелю?" към нея се присъедини певецът от "Тоника СВ" и "Фамилия Тоника" Драгомир Димитров. С негова помощ тя спечели първата си седмична победа.

Първата й мъжка роля беше Лу Бега с "Мамбо номер 5", а следващата седмица предстои да я видим как рапира като Ицо Хазарта от "Ъпсурт".