"Принцесата на покера" (Molly's Game) с Джесика Частейн е режисьорски дебют на сценариста Арън Соркин по автобиографията на бившата американска скиорка, която години наред организира нелегални покер турнири за випове

"Принцесата на покера" (с оригинално заглавие Molly's Game) е криминална драма по мемоарите на Моли Блум, режисьорски дебют на Арън Соркин, носител на "Оскар" с адаптирания сценарий на "Социалната мрежа", номиниран отново година по-късно за "Кешбол" и лауреат на "Златен глобус" със "Стив Джобс".

Виж още: Арън Соркин за победата на Доналд Тръмп

Той е кандидат за статуетката в категорията "Адаптиран сценарий" и с петия си биографичен филм, който е по кината у нас седмица преди раздаването на "Оскарите" в Холивуд.

Героинята на Джесика Частейн е топскиорка, чиято спортна кариера е прекратена след контузия. Тя намира своето ново амплоа, като започва да организира нелегални турнири по покер за елитни играчи: холивудски звезди, спортни знаменитости, бизнес магнати, а накрая - и руската мафия.

Бизнесът й като съдържателка на покер клуб за випове е разбит при среднощна акция на 17 въоръжени до зъби агенти на ФБР.

Кевин Костнър играе нейния баща и треньор, психолог по професия, а Идрис Елба е високоплатеният й адвокат, който е неин единствен съюзник в съдебната зала и успява да издейства относително лека присъда за клиентката си...