Певецът, сравняван с Майкъл Джексън, имаше шест номинации и спечели толкова статуетки - вкл. за най-добър албум (24K Magic), песен (That's What I Like) и запис (24K Magic), като триумфира и в R'n'B категорията

Ед Шийрън беше най-слушаният през 2017-а, като започна годината с Shape of You (удостоена сега с "Грами" за най-добро поп изпълнение с вокали) и я завърши с баладата Perfect, която също оглави класациите. Албумът му Divide обаче заслужи номинация и награда само в поп категорията на 60-ите награди "Грами".

Виж още: Още 10 песни с "Грами", които може би (не) сте чували

На юбилейната церемония в Ню Йорк тази нощ триумфира Бруно Марс, който стана номер 1 в R'n'B стила, но и в основните категории, където имаше шест номинации - и получи шест статуетки.

"Нереално е! Обичам ви, всички!", коментира той в социалните мрежи.

Неговата That’s What I Like беше отличена като най-добро R'n'B изпълнение и песен на годината - в конкуренция с мегахита Despacito, 4:44 на Джей Зи, Issues на Джулия Майкълс, 1-800-273-8255 на Logic с участието на Халид и Алесия Кара (получила наградата за дебют). 

За актуалния си албум 24K Magic 32-годишният певец, сравняван с Майкъл Джексън, прибра още три статуетки.

Освен за албум на годината и R'n'B албум, третата му студийна продукция, излязла през есен 2016, получи и "Грами" за звукорежисура, а едноименното парче беше провъзгласено за запис на годината.

Актуалният му сингъл от албума, пуснат и като клип в началото на тази година, е ремикс на Finesse с участието на Карди Б. - и беше изпълнението му на церемонията в "Медисън скуеър гардън".