Мечето от детските книжки на Майкъл Бонд отново оживява на големия екран, а в ролята на злодей този път е Хю Грант. По кината у нас от 1 декември

Пет звезди, отлична оценка - така могат да се обобщят първите отзиви за "Мечето Падингтън 2" в британските медии. Героят от детските книжки на Майкъл Бонд е познат и у нас благодарение на издателство "Агата-А". Писателят почина на 91-годишна възраст в началото на лятото, в последния ден от снимачния период.

Първият филм, който излезе през 2014 г., нямаше успех на "Оскарите", но какво разбират американците от една истинска британска институция, каквато е Падингтън? В статистиката той е записан като най-касовия семеен филм на независима киностудия и най-гледания филм във Великобритания за годината, а на на наградите БАФТА е номиниран за филм номер 1.

Виж още: 66 филма, които нямаме търпение да видим през 2017 г.

"Падингтън 2", по кината у нас от 1 декември, ни среща отново с дигиталното мече от Тъмно Перу (озвучено от Бен Уишоу) и неговите английски домакини от семейство Браун (начело с Хю Боневил и Сали Хоукинс). Падингтън, кръстен на една от лондонските жп гари, вече е популярен член на лондонското общество и пръска радост и мармалад навсякъде, където отиде.

Докато търси перфектния подарък за столетния рожден ден на своята леля Луси, той открива великолепна панорамна книга в антикварния магазин на г-н Грубер (Джим Броудбент) и за да я купи, се заема да изкара пари с честен труд - например с миене на прозорци.

Книгата обаче бива открадната, а Падингтън и семейство Браун трябва да се заемат с разкриването на крадеца (Хю Грант, вече на 57), който е майстор на дегизировката...

Към актьорския състав, наред с познатите от първия филм Питър Капалди и Джули Уолтърс, се присъединява Брендън Глийсън в раиран костюм на готвач от затвора, а Майкъл Гамбън и Имелда Стонтън озвучават чичото и лелята на Падингтън.