Служителят на бензиностанция, загасил цигарата на клиент с пожарогасител, получава поздравления и покани за приятелство от цял свят. Стъписа ме непукизмът, споделя Христо Димитров за случката

Служител на бензиностанция у нас гаси цигарата на клиент с пожарогасител - записът от тази случка обиколи света.

На близо 3-минутното вирусно видео младежът, който пуши до колата си, влиза в кратък спор с някой извън обсега на камерата. После служителят се приближава бавно, взима пожарогасител и без предупреждение облива нарушителя с пяната.

Автомобилът е с отворена врата и пяната покрива изцяло интериора. Ситуацията е толкова зле, че останалите пътници също са принудени да излязат, коментират от Mashable и заключават: "Може да се предположи, че пушачът, изпитал тази "експресна карма", повече няма да пали цигара в близост до бензиностанция."

Популярният сайт обръща внимание и върху мъжа, който зарежда колата  си вляво, който остава невъзмутим въпреки разигралия се екшън на крачки от него.

Виж още: 18 неща, които "Хъфингтън поуст" харесва в България

Кадрите са гледани и споделяни хиляди пъти онлайн, а 45-годишният Христо Димитров от София се превърна в герой.

В своя "Фейсбук" профил той обяснява, че е разрешил записът от профила му да се показва в чуждите сайтове с уговорката, освен видеото и коментарите около него, да кажат или покажат и нещо друго от България:

"Планините, морето, хората, достижения, история... Нещо... Така че потребителите им да имат поглед за България и извън това видео.

Да не остават с впечатление, че това е България

Ако и вие някъде сте го споделили, моля, редактирайте го - вкарайте някакви свежи и положителни нотки. Нека не забравяме кои сме, откъде е произходът ни, каква е историята ни и в каква Държава искаме да живеем."

Видео: Китаец засне уникален филм за България

Мъжът е завършил две висши образования - "Застраховане" и "Социални дейности" в Стопанската академия в Свищов. В продължение на 20 години е работил като застраховател. През последните три месеца е бил служител на бензиностанция, а в момента изпълнява длъжността спедитор в транспортна фирма, разказва Нова телевизия. 

"Направих го не толкова заради смелост, а по-скоро от страх

Първата реакция в такъв момент, когато видиш някой с цигара до колонката, не е смелост. Малко ми спря въздухът.

Бързо му казах да я угаси, защото си представих какво ни чака. Момчето въобще не реагира. Втори път му казах малко по-остро да угаси цигарата, защото ще се взривим.

Той каза да не му държа този тон и да не го занимавам. В този момент нямах много полезни ходове и някак си най-бързото и просто решение беше пожарогасителят. Беше инстинктивна реакция", сподели той в предаването "Часът на Милен Цветков" - едно от многото му тв участия, след като видеото стана вирусно не само в българския интернет.

Случката отпреди два месеца е от бензиностанция на столичното Околовръстно, където малко преди полунощ на 8 август спрял опелът с пернишка регистрация. Майката на 25-годишния младеж, идентифициран като Едуард Е., беше цитирана от медиите да поема вината за постъпката му, защото не го била научила.

"Стъписа ме непукизмът и нежеланието да възприеме,

че нещо нередно се случва - и при това се държи демонстративно, все едно си е вкъщи или в бара. Това малко ме шокира. Опита се да ми обясни как трябва да влизам и да започвам да им чистя колата. Как фланелката му струвала повече от месечния ми доход. Беше доста агресивен, но по-скоро само на думи", споделя още от спомените си за онази нощ Димитров пред Би Ти Ви.

Видео: Виж България преди 50 години

Той е качил клипчето в своя "Фейсбук" профил, където за има-няма седмица е гледано близо 400 хил. пъти. Заради заплахите за убийство, които му е отправил Едуард в онази нощ, е пуснал жалба и тече разследване. След инцидента на бензиностанцията била извикана и полиция. За награда от работодателя си Христо получил телевизор.

Въпреки конфликта иска отново да чуе за младежа с цигарата - "че е станал преподавател, пожарникар или шампион по шах, боксьор, че е спечелил два златни медала или не знам, че е направил е нещо хубаво, а не просто да бъде част от едно смешно клипче".