Финалният филм по трилогията романи от Е.Л.Джеймс, с г-жа Крисчън Грей като булка, излиза в навечерието на Свети Валентин - и според първите отзиви не е по-добър от предишните, дори заради саундтрака

"Петдесет нюанса сиво" приключва като трилогия с "Петдесет нюанса освободени", в който Крисчън Грей и любимата му Анастейжа Стийл най-сетне узаконяват връзката си с брак.

Финалът на поредицата еротични романи от Е.Л.Джеймс е и кулминация на историята, екранизирана с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в главните роли.

Виж още: Саундтракът за секс на "Петдесет нюанса сиво"

Официалният трейлър загатна от всичко по малко - и горещи любовни сцени в червената стая, и напрегнати моменти заради завръщането на призраци от миналото... защото приказката няма да е напълно завършена, ако двамата не докажат любовта си един на друг.

Съспенсът идва от повторната поява на отмъстителния бивш шеф на Анастейжа - Джак Хайд (игран от Ерик Джонсън).

Освен задължителната доза еротика, едноминутният подгряващ трейлър предложи кадри от подготовката за сватбения ден и разточителния семеен живот на двойката.

Отзивите отново са крайно негативни - според някои критици с този филм трилогията удря дъното; други обаче най-после намират комедийни нотки, които биха направили поредицата гледаема.

Предишните два филма, които излязоха на Св. Валентин през 2015 и 2017 г., донесоха в касите на кината близо 950 млн. долара, а третият е по кината отново за Деня на влюбените.

Режисьор и този път е Джеймс Фоли (сериала "Къща от карти"), заснел продължението на първия филм, "Петдесет нюанса по-тъмно", един от фаворитите за "Златна малинка 2018".

Сред 23-те песни в саундтрака има изпълнения на Сия, Ели Голдинг, Дуа Липа, Джулия Майкълс и самия Джейми Дорнан.

След миналогодишния хит на Тейлър Суифт и Зейн Малик, сега основният сингъл For You е дует на Рита Ора с друг бивш певец от One Direction - Лиъм Пейн, а в Capital Letters пее актрисата от "Перфектният ритъм" Хейли Стайнфелд (21), заедно с продуцента Майкъл Тъкър, известен с артистичното име BloodPop.

"Г-жа Грей е готова да ви приеме", гласеше рекламното изречение на първия плакат, където Дакота Джонсън носи булчинската рокля на героинята си.