Пореден случай на безпричинна агресия, този път в Лондон, а извършителят се издирва от три месеца. Кадрите доведоха до задържането на 41-годишен инвестиционен банкер, който скоро беше пуснат, защото по това време не бил в страната

Мъж, който бяга за здраве, се разминава с жена и я блъсва върху пътното платно, където наближаващият автобус като по чудо се отклонява навреме, за да избегне сблъсъка.

Жертвата, на 33, се разминала без сериозни наранявания.

Нападателят минал покрай произшествието още веднъж, в обратната посока, около 15 минути по-късно и жената опитала да го заговори, без да успее обаче да привлече вниманието му.

Инцидентът станал в ранните часове на 5 май на моста Пътни в западната част на Лондон, но видеозаписът от камерите за наблюдение беше разпространен едва сега, три месеца по-късно, тъй като самоличността на джогъра още не бе установена.

Гласността по случая доведе до арест на 41-годишен мъж - инвестиционен банкер, който часове по-късно беше освободен, след като адвокатите му успяха да докажат, че по същото време е бил в САЩ.

Това е поредният случай на безпричинна агресия, който нашумява в медиите след подобни инциденти в берлинското метро, а и у нас, особено по Черноморието, където шведски турист изрита камериерка в главата в хотел на Слънчев бряг, шофьор се нахвърли срещу чужди туристи в Несебър, а мъж събори на земята старица на автобусна спирка в Бургас.

Българинът, виновен за агресивната проява в Берлин, беше осъден, но скоро след това охранителните камери регистрираха друг такъв инцидент.