Случаят напомня нападението на българския гражданин Светослав Стойков над жена отново в метрото на германската столица

Нов инцидент, идентичен на този, при който българският гражданин Светослав Стойков изрита жена по стълбите на берлинското метро, скандализира столицата на Германия. Отново в метрото на града непознат мъж бутна по стълбите един от пътниците.

Пострадалият се претъркаля многократно, като веднага след инцидента той е бил хоспитализиран с тежки наранявания по главата и цялото тяло.

Властите публикуваха днес снимките на мъжа, който без видима причина удря силно в гръб човека пред него на стълбите на метрото на "Александерплац".

Жертвата пада и се търкаля по стъпалата надолу, удряйки могократно главата си в железните перила.

Nov sluchay na bezprichinna agresiya v berlinskoto metro

Новият инцидент е от нощта на 11 юни, но полицията в Берлин разпространи кадри от атаката едва вчера. Органите на реда призоваха за помощ в издирването на нападателя, който е на възраст между 30 и 40 години, с тъмна коса, набит, облечен е в спортни дрехи и яке с голям рекламен надпис. 

Пострадалият е на 38 години и е бил ударен отзад по главата, докато слизал по стълбите на една от централните спирка на подземната железница.

Nov napadatel v berlinskoto metro

По-рано полицията публикува още едно съобщение за агресия на друга спирка на метрото в Берлин. Интересното е, че отново е по трасето на линия  U8.

Двама мъже атакуват трима младежи на ескалатора на спирката "Гезунбрунен". Единият от младежите е ритан в лицето и също е пострадал. Случаят е от януари тази година, но едва сега става му се дава гласност.

Извършителите и на двете нападения засега са неизвестни.

Източник: Би Ти Ви