Фотографът Тим Уокър снима чернокожа версия на "Алиса в Страната на чудесата", а сред звездите са носителките на "Оскар" Упи Голдбърг и Лупита Нионго, Пъф Деди, Наоми Кембъл, Джимон Хонсу и РуПол (снимки)

Първото видео от работата по календара на "Пирели" за 2018 г. не разкрива много, но задкулисните снимки ни запознават с основните действащи лица.

Традицията с голите женски тела този път е отстъпила място на концептуална фотосесия, която пресъздава "Алиса в Страната на чудесата" с участието на 17 лица от света на модата, музиката, киното и ъндърграунда.

Общото помежду им? Всички те, както и стилистът Едуард Енинфул, новият главен редактор на британския "Вог", принадлежат към негърската раса. Това не се случва за първи път в календара на "Пирели" - едва на 16 супермоделът Наоми Кембъл се появява без горнище в изданието от 1987 г., където участват само чернокожи модели.

Виж още: Календарът на "Пирели" 2017: "Талантът е по-интересен от голотата"

Тим Уокър е фотографът, пред чийто обектив позират носителките на "Оскар" Упи Голдбърг и Лупита Нионго като Херцогинята и Катерицата. Актрисата от "Американски мед" Саша Лейн пък е Мартенския заек.

Актьорът Джимон Хонсу и травеститът, певец и тв водещ РуПол са Царя и Царицата на сърцата, а редом с тях позира австралийският топмодел от судански произход Дъки Тот в ролята на Алиса.

Най-печелившата знаменитост в света Шон "Диди" Коумс и Наоми Кембъл, с брадва в ръка, са палачите, призвани да изпълняват честите заповеди на царицата "Отсечете му/й главата!".