Музикалната комедия, чиито касови приходи достигнаха 400 млн. долара в световен мащаб, се завръща отново по Коледа, а месец преди това излезе видеоклип с mash up версията на Freedom! ’90 и Cups заедно с певците от The Voice

Музикалната комедия "Перфектният ритъм" / Pitch Perfect и продължението й се оказаха неочакван хит не само сред тийнейджърите и донесоха над 400 млн. долара приходи в световен мащаб.

След като спечелиха световното първенство, Красавиците от университета "Бардън" (Barden Bellas) се дипломират, акапелната им вокална група се разпада и те се впускат в живота с мечти за музикална кариера. Работа в това поприще обаче не се намира и те приемат предложението да се съберат отново за прощално европейско турне...

В ролите им се завръщат Ана Кендрик ("Здрач"), Ребъл Уилсън, Хейли Стайнфелд, Британи Сноу, Ана Кемп, Алексис Нап, Естер Дийн, Хана Мей Лий, Криси Фит, Кели Джакъл и Шели Регнър, както и коментаторите Джон Майкъл Хигинс и Елизабет Банкс, която е продуцент на поредицата и режисира предишната част. Участва също ветеранът Джон Литгоу, в чиято работа също има немалко музикални изяви.

Месец преди американската премиера, насрочена за 22 декември, излезе и техният подгряващ видеоклип с mash up акапелна версия на Freedom! ’90 и Cups заедно с 12-те най-добри певци от музикалното риалити The Voice (Гласът).

Режисьор на "Перфектният ритъм 3" е хореографката Триш Си, която има музикално образование и през 2014 г. засне петия Step Up (В ритъма на танца) - "Ритъмът на греха". Тя е и човекът зад популярни клипове на групата OK Go като Upside Down & Inside Out, Skyscrapers и Here It Goes Again.