Основателят на "Фейсбук" вече е доктор по право, 12 години след като напусна университета, за да гради своята социална мрежа

По-добре късно, отколкото никога.

Основателят на "Фейсбук" Марк Закърбърг вече е доктор по право, след като през 2004-та заряза следването в едно от най-реномираните учебни заведения, за да изгради своята интернет империя - а историята му беше екранизирана от Дейвид Финчър във филма "Социална мрежа".

Виж още: Всеки пети студент у нас не завършва висшето си образование

Той не е единственият собственик на технологичен гигант, който е напуснал университета, преди да завърши - преди него Бил Гейтс се отказва от Харвард, за да основе "Майкрософт", a Стив Джобс си тръгва от колежа "Рийд", за да се съсредоточи върху разрастването на "Епъл", припомня Нова телевизия.

Закърбърг беше избран и да произнесе речта пред абсолвентите от випуск 2017, а церемонията се състоя на 25 май, когато се навършиха 40 години от премиерата на първия филм от "Междузвездни войни". 

По този повод сред почетните носители на академична титла от Харвард се нареди и актьорът Джеймс Ърл Джоунс, който в космическата сага озвучава Дарт Вейдър. 81-годишният ветеран, до когото седеше изпълнителният директор на "Фейсбук", е завършил актьорско майсторство в университета на щата Мичиган, а през 2011 г. получава "Оскар" за цялостен принос.

Видео: Животът и изкуплението на Дарт Вейдър

"Мамо, казах ти, че ще се върна и ще се дипломирам", написа Закърбърг към снимката с дипломата си от Харвард, на която позира с щастливите си родители.