Певицата се превърна в акробатка, за да изпее най-големите си хитове в 13 минути, а отборът на Том Брейди надделя с 34:28

След като пя националния химн на юбилейния 50-и Супербоул, година по-късно Лейди Гага се уреди с участие и в почивката между полувремената на най-гледаното спортно събитие в САЩ.

Певицата е отявлен привърженик на Хилари Клинтън и след изборната й загуба се включи в протестите пред небостъргача на Доналд Тръмп в Ню Йорк - но организаторите от Националната футболна лига (НФЛ) категорично й забраниха да прави политически изявления по време на 13-минутното шоу.

"Единствените изявления, които ще направя, са онези, които съм правила последователно през цялата си кариера. Вярвам, че никой не бива да бъде изключван от обществото. Вярвам, че в духа на равноправието и че духът на тази страна е дух на любов, състрадание и доброта. Моето изпълнение ще подкрепя тези философии", увери попзвездата на предварителната пресконференция.

Преди да се спусне като акробатка във "Версаче" от покрива на стадиона в Хюстън, щата Тексас, тя започна с откъси от патриотични песни като God Bless America и This Land is Your Land. Последваха нейните собствени хитове Poker Face, Born this Way, Telephone (но без Бийонсе), Just Dance, новата й балада Million Reasons от актуалния албум Joanne и експлозивният финал с Bad Romance.

Иначе мачът завърши с обрат в резултата - след като през първата половина губеха с 3:21, "Ню Инглънд пейтриътс" начело с Том Брейди (по-известен като съпруг на супермодела Жизел Бюндхен) сразиха съперниците си от "Атланта фалконс" с 34:28.

Междувременно певицата обяви новото си турне, което минава през Европа в началото на есента, с 14 дати до края на октомври.

Шоуто й беше първото пряко тв предаване в САЩ с участието на дронове - общо 300 Shooting Star, осигурени от "Интел", се издигнаха в небето над стадиона като фон за Лейди Гага, като се подредиха във формата и цветовете на националния флаг.

Устройствата тежат по 280 г, могат да летят до 20 минути и са разработени специално за светлинни спектакли, а вградените им LED крушки са в състояние да създадат над 4 млрд. цвята в нощното небе, обясняват от корпорацията, която партнираше на Гага и за изпълнението й на наградите "Грами" в памет на Дейвид Боуи.