Новото предаване на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей стана абсолютен хит онлайн още с първия си епизод

Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей все още не са приключили световното си турне (финалът е на 10 декември в Дубай), а вече пуснаха първия епизод от своето ново предаване, озаглавено The Grand Tour.

Премиерата му миналия петък, 18 ноември, се състоя в САЩ, Великобритания, Австрия, Германия и Япония, като тепърва ще се гледа в останалата част от света. В платформата на "Амазон" за онлайн видео The Grand Tour вече подобри рекорда за най-гледан пилотен епизод, който досега принадлежеше на научно-фантастичния сериал The Man in the High Castle.

"Те се завърнаха и правят онова, което умеят най-добре. Именно сцеплението между Джеръми, Ричард и Джеймс прави The Grand Tour толкова забавно - коментира шефът на "Амазон" Джеф Безос. - Тяхната креативност, наред с изумителното качество на продукцията и стрийминга в 4K HD резолюция, предизвика огромна реакция. Поздравления на целия екип."

Макар точните числа да не се разкриват, е много вероятно бившите водещи на Top Gear да са постигнали рейтинг, съизмерим с хитовото автомобилно предаване на Би Би Си, откъдето Кларксън беше уволнен в началото на 2015 г.

Виж още: Тъжният края на епохата "Кларксън" в Би Би Си

След като и колегите му напуснаха с него, мястото им заеха други водещи, от които титуляри останаха актьорът Мат Льоблан, YouTube звездата Крис Харис и журналиста Рори Рийд.

Поредният епизод на The Grand Tour се пуска онлайн всеки петък.