Джонатан Пий обяснява защо е време лявото да изостави снобизма си и да започне да дискутира

Тръмп току що спечели Белия дом и да се обиждаш вече не работи. Да отправяме обиди към тези, които са гласували за него, наричайки ги идиоти, дебили и т.н. не работи. Имаме нужда от дебати и да убедим тези хора защо ние сме прави, а те не. Това в общи линии е посланието на сатирика Том Уолкър и неговото превъплащение в репортера Джонатан Пий.

Пий в 6 минути успява да обясни защо Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ. 

Лявото е виновно за това. Ограничаването на чуждото мнение, защото либерализма е победил в културната война доведе дотам, че много хора да се почувстват потиснати да изразят собствената си позиция от страх да не бъдат дамгосани като идиоти, сексисти, расисти и хомофоби. 

Пий не спестява и критики към "левия" кандидат Хилари Клинтън, която по негови думи в някои отношения е по-дясна от Тереза Мей. "Но тя е по-добра от Тръмп. Е, това не е достатъчно", коментира Пий.

"Не всички гласували за Тръмп са сексисти и расисти. Някои са, но повечето не са. Повечето хора не гласуваха за Хилари, не защото е жена, а защото не предлага никаква промяна. Все същите глупости. Тръмп представлява промяна. Вярно, отвратителна промяна, но някаква промяна. Хилари, тя реално не представляваше особено много", казва още сатирикът. 

Виж още: Защо Хилари Клинтън изгуби президентските избори

"И вместо да убеди хората да гласуват за нея, тя просто заложи на подкрепа от известни личности. И след това загуби. Какво става?! Все едно аргументът на Бийонсе и Джей Зи не ознавачава нищо?!", продължава разпалено той. 

"Аз нямам никаква симпатия към нея. БЪДИ ПО-ДОБЪР КАНДИАТ!!!", казва още Пий.

Ключът е в дискутирането. Когато няма дискусия, се създава среда, в която хора като Тръмп доминират.

"Време е да осъзнаете, че да четете "Гардиън" не ви прави либерали, че ретуитването на Грийнпийс не намалява въглеродните емисии, които произвеждате. И ако обяснението ми ви кара да се засягате, или се наврете обратно в комфортната ви зона, или ми обяснете с какво греша", разпалено обяснява още той.

Гледайте цялото видео. Заслужава си. Не се препоръчва за лица под 16 години заради редицата вулгаризми, използвани от Джонатан Пий.