Някои разтълкуваха клипа с момиченце, куче и батут като алегория на Америка след президентските избори в САЩ

Боксерът Бъстър като Доналд Тръмп и малката му стопанка като Хилари Клинтън - така медиите на Острова тълкуват новата коледна реклама на веригата универсални магазини "Джон Луис".

Кампанията с хаштаг #BusterTheBoxer е илюстрирана с поредния трогателен клип, който се разгръща на фона на песента One Day I’ll Fly Away в кавъра на електронното трио Vaults, записан с хор и оркестър. Оригиналът от 1980 г. е на джаз певицата Ранди Крофърд.

Сюжетът: момиченце на име Бриджит получава от родителите си батут за Коледа. След залез слънце обаче започва да действа някаква магия, която се разгръща само пред погледа на домашния им любимец, боксера Бъстър. Той с почуда наблюдава как на батута идват да поскачат всякакви диви животни: две лисици, язовец, катерица, таралеж...

В коледното утро Бриджит излиза да се порадва на подаръка си само за да бъде изпреварена от Бъстър - и гледа с удивление как кучето се радва на нейния батут.

Благотворителен партньор на "Джон Луис" тази година е организацията The Wildlife Trusts, които се грижат за 2300 природни резервата в Обединеното кралство и ще получат процент от продажбата на играчки с героите от видеото.

От компанията обясняват, че рекламата им цели да напомни на всички какво значи да направиш идеалния подарък за Коледа - и да вдъхнови още повече деца да опознаят чудесата на дивата природа.

Миналогодишната кауза беше свързана със старите хора, а герои на по-ранните клипове също са били представители на фауната - например пингвин (2014) или заек и мечка (2013).

"Гардиън" обаче е твърдо убеден, че новото видео е алегория на президентските избори в САЩ - макар че със сигурност е заснето преди да стане известен изходът с победата на Тръмп.

Виж още: Защо Хилари Клинтън изгуби президентските избори

Батутът олицетворява Америка, Доналд е кучето, а Клинтън - момиченцето, изпреварено от едно безмозъчно, егоистично животно, въпреки че тя е много по-подходяща за дадената задача, обобщава вестникът и съветва да изгледате отново клипа, докато слушате речта, с която Хилари признава поражението си...