Според Де Ниро кандидатът за президент е "идиот, национално бедствие и срам за страната си", като това са само малка част от критиките, които актьорът отправя

Холивудската звезда Робърт де Ниро предприе остра политическа атака срещу Доналд Тръмп във видео, заснето като част от кампания за насърчаване на гласуването.

"Доналд Тръмп е жалък, той е куче, свиня, мошеник, скапан актьор, противен тип, който не знае за какво говори, който не проучва темите, по които говори, на когото не му пука за нищо, който не плаща данъците си", изригна знаменитият актьор.

Де Ниро нарече Тръмп още "идиот, национално бедствие и срам за страната си".

"Страшно съм ядосан на нашата страна, че тя е стигнала дотук да постави този идиот и този кретен там, където е днес. Той казва, че би искал да забие един на хората? Е, добре, аз пък искам да му забия един в муцуната", заявява Де Ниро.

Виж още: 100 холивудски знаменитости с кампания срещу Доналд Тръмп

Носителят на два "Оскара" изказва притеснение, че с Тръмп  САЩ ще тръгнат "в още по-лоша посока".

"Ако се интересувате от вашето бъдеще, гласувайте", казва още актьорът.

Клипът е бил замислен като обръщение на известни личности към американците да гласуват на президентските избори. Де Ниро обаче излиза от сценария след избухването на скандала в петък с вулгарните забележки на Тръмп. Думите на актьора не влизат в окончателния вариант на видеото.

Видеото предизвика гневната реакция на друг известен актьор и носител на "Оскар" - Джон Войт, който призова в "Туитър" привържениците на Тръмп да изразят гнева и разочарованието си спрямо Де Ниро.