Не особено ласкави статуи на републиканския кандидат за президент се появиха на ключови места в САЩ, а проектът носи името "Кралят без топки"

Кампанията покрай изборите за президент в САЩ продължава с пълна сила, като обаче не само кандидатите си отправят удари. Отправят ги и обикновени хора. 

Така например в пет големи американски града - Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл, Сан Франциско и Кливланд, се появиха чисто голи статуи на бизнесмена и кандидат на републиканците за президент - Доналд Тръмп. 

Статуите са реалистични, макар и да показват магната в малко гротескна светлина - дебел, грозноват и съвсем не надарен от природата. 

Виж още: "Бостън Глоуб" показва как ще изглеждат новините, ако Тръмп стане президент

Техен автор е художник с артистичен псевдоним Джинджър, а поръчката е направена от анархистка група, наричаща себе си Indecline (от англ. - в упадък - бел. ред.), обединяваща артисти, музиканти и кинодейци.

Проектът им цели да осмее американския кандидат за държавен глава и се нарича "Кралят няма топки". Името на проекта играе с приказката за "Кралят без дрехи".

Статуите предизвикаха сериозен обществен интерес в САЩ, като много хора се снимаха с тях, изразявайки негативното си отношение към Тръмп.