Изданието призовава републиканците да изберат по-достоен кандидат

След като дълго време кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ беше осмивана и сякаш никой не вярваше, че той има шансове за Белия дом, сега нещата вече далеч не стоят така. Тръмп е убедителен лидер в надпреварата за републиканската номинация и мнозина вече започват да си задават въпроса - ами ако Доналд наистина стане президент?

Какво ще стане тогава?

Американският в. "Бостън Глоуб" реши да даде макар и фиктивен отговор на този въпрос, публикувайки на сайта си фалшива първа страница на брой от 9 април 2017 г., в който си представя новините ако все пак Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ.

Заглавия като "Експулсиранията ще започнат", "Размириците продължават", "Американски военни отказват да изпълнят заповедта да екзекутират семействата на членове на ИД" са част от поместените "новини" на първата страница от "бъдещия" брой на вестника. 

Виж още: Вече няма кой да ги спре​

Статиите са изцяло плод на авторова измислица, но въпреки това се базират на обещания, които Тръмп е правил през кампанията си. 

Според "новините" той е започнал експулсирането на 11,3 млн. незаконни имигранти за две години, като това ще стане толкова бързо, че "свят ще ви се завие".

Една от статиите анализира последствията въвеждане на мито от 45% върху вносните китайски стоки и от 35% върху някои продукти от Мексико. В статията се казва, че пазарите реагират лошо на тази новина и индексът Дау Джоунс на Нюйоркската борса губи над една трета от стойността си за три седмици.

Виж още: Кой е българският Доналд Тръмп? Има поне няколко кандидати​

Фалшивата първа страница е съпътствана и от истински редакционен коментар, озаглавен "Републиканската партия трябва да спре Тръмп". В нея най-близкият му като резултати опонент Тед Круз е описан като не по-малко екстремистки настроен. Материалът призовава републиканската партия да номинира "приемлива и достойна" личност, посочвайки като подходящи говорителят на Конгреса Пол Райън и кандидатът за президент на републиканците от миналите избори - Мит Ромни. 

Самият Тръмп коментира акцията на "Бостън Глоуб" като "тъпа" и "безполезна".

Виж още: Защо "Спотлайт" е фаворит за "Оскар"​

Източник: "Гардиън"