Видеото с 5-годишното момче, което стои в линейката, покрито с прах и кръв, обиколи интернет и трогна хиляди хора по света

5-годишният Омран Дакнийш седи в линейката, целият в прах и кръв след бомбена атака на правителството или на руските самолети срещу бунтовниците в източната част на Алепо, и чака. Видето и снимката му обиколиха интернет и предизвикаха силна реакция по целия свят, пише "Индипендънт".

Сирийската армия и руските сили често подлагат на въздушни удари района, в който момчето живее. В момента той се държи от една от бунтовническите фракции.

При една от атаките на Алепо Омран е ранен. Той е взет спасителите от дома му, после е откаран с линейка в болницата. Там е заснето и видеото. 

Пристигайки в болницата, Омран е оставен от лекарите на един стол, докато те се подготвят да бинтоват главата му. Детето през цялото време не помръдва и гледа втренчено и безучастно.

Видео: "Имам рядък покемон, ще ме спасиш ли?"

По-късно същата линейка докарва още две ранени деца. Общо 4 деца, двама мъже и една жена са доведени в болницата от същата тази бомбардировка. Омран е хоспитализиран в болница М10, където е прегледан от лекарите и превързан. 

Алепо е арена на много битки и бомбардировки, на удари и експлозии от страна на бунтовниците, от страна на сирийската власт и от силите на Русия.

В същия ден, в който Омран е пострадал, бунтовниците са убили 10 цивилни и са ранили 9 души в зоната, контролирана от правителството в друга част на Алепо.