Когато падне обилен сняг, му се насладете пълноценно, а след това започвайте да мърморите!

Докато в САЩ се бореха с обилния снеговалеж, се оказа, че има две породи, които са свикнали с такова бедствено положение - китайските панди и руските хокеисти.

През почивните дни американските медии разпространиха кадри на зоопарка във Вашингтон, от които се вижда, че мъжката панда Тян Тян не може да се нарадва на натрупалата снежна покривка и се търкаля до насита в пресния сняг.

Виж още: Звуци от зимата, които обожаваме

В родните им китайски планини дебелата козина ги защитава от обилния сняг, обясняват гледачите от зоологическата градина. "Бурята на века" обаче взе десетки жертви - починали не само от преохлаждане, но и получили инфаркт при почистването на снега.

В столицата затвориха магазини, ресторанти, учреждения, спряха автобуси и метрото. Зимата обаче не се оказа препятствие за руския хокеист Александър Овечкин. След като мачът на неговия тим "Уошингтън капиталс" бил отложен заради лошото време, той решил да помогне на съседите си и да почисти наоколо с портативен снегорин.

Запитан от тв репортери дали се вълнува от бушуващата снежна буря, Овечкин коментира: "Не, у нас, в Русия, постоянно се случват такива неща" - а към пуснатото кратко клипче в "Инстаграм" написа: "Пожелайте ми успех!".