Оказва се, че това, което са викали от агитката на Турция, е било възпяване на жертвите на атентата

Докато в приятелски мач между Англия и Франция на стадион "Уембли" британските фенове пяха френския химн, на стадиона в Истанбул турски фенове освиркаха минутата мълчание в памет на жертвите на атентатите в Париж преди срещата между националите на Турция и Гърция.

В началото на двубоя отборите на Гърция и Турция застанаха, за да почетат жертвите, но част от зрителите започнали да свиркат.

Според източник на 101greatgoals.com - студента в университета в Анадола Мустафа Йозсари - скандиранията по време на планираната като минута мълчание са били точно в памет на жертвите, пише Sportcafe.

"Мъченици, те не умират (те са безсмъртни), родината ни е неделима" е най-общият превод на това, което феновете са скандирали преди началото на двубоя.

Като мъченици се определят душите на загиналите по време на терористичните атаки, а не на самите терористи, каквато информация също се появи, потвърди източник на изданието.

Това е изключително популярен рефрен в Турция от 25 години насам в памет на всички загинали в борбата с тероризма и жертвите, дадени в тази борба.

Мачът се игра в Истанбул при изключително строги мерки за сигурност. На двубоя присъстваха министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас и премиерът на Турция Ахмет Давутоглу, седнали заедно на трибуната в знак на помирение между страните им, съобщава Ройтерс.

Трибуните на стадиона бяха пълни. Това е първата среща между двата отбора от осем години насам.

Междувременно приятелският мач между Германия и Холандия пък беше отменен заради сериозен сигнал за опасност от терористичен акт.