След като повали предишната си съперничка за по-малко от минута, Ронда Раузи претърпя на свой ред загуба с нокаут титлата си в женските ММА боеве

Зрителите на шоуто в смесените бойни изкуства UFC 193 в Мелбърн станаха свидетели на една от най-големите изненади в този спорт, информира Sportal.bg

Непобедената до момента американка Ронда Раузи, единствената дама в снимания у нас "Непобедимите-3" и най-високоплатеният състезател на UFC, изненадващо беше нокаутирана и сдаде световната титла в категория до 61 кг в женските ММА боеве.

Чудото стори 34-годишната й сънародничка Холи Холм, която надви шест години по-младата Раузи в 59-ата секунда на втория рунд от  мача за титлата.

Преди двубоя Холи се закани да шокира света, но мнозина не приеха думите й насериозно. След фантастичния успех в Мелбърн тя вече има 10 победи от 10-те мача в професионалната си кариера.

Загубата от Холм прекъсна серията на Ронда от 12 поредни победи на октагоновия ринг, шест от които - за UFC.

Сега 28-годишната олимпийска медалистка в джудото (Пекин 2008) не успя да осъществи седмата си защита на пояса в ММА боевете. Последната й победа бе в началото на август в Бразилия, когато спечели с нокаут само за 34 секунди мача с представителката на домакините Бет Корея.