БГ трейлър за Pride & Prejudice & Zombies (PPZ), по кината от 5 февруари

След като Ейбрахам Линкълн стана убиец на вампири, защо девиците от "Гордост и предразсъдъци" да не трепят зомбита? Епидемията, характерна повече за футуристичните общества, се появява в Англия XIX в. като резултат от черната чума.

Атаките на зомбита стават все по-многобройни и се налага двамата млади главни герои да преглътнат гордостта си, за да обединят сили на кървавото бойното поле, където армията немъртви трябва да бъде изтребена веднъж и завинаги...

Всъщност и зад двата сюжета стои един и същ автор - Сет Греъм-Смит, който с лекота дописва класическата творба на Джейн Остин от 1813 г. Книгата му "Гордост и предразсъдъци, и зомбита" е издадена и на български. Сценарият и режисурата са на Бър Стиърс, племенник на американския писател Гор Видал.

Сред продуцентите на романтичната хорър-комедия е Натали Портман, която сама щяла да играе Елизабет Бенет. Ролята й сега е преотстъпена на лъчезарната Лили Джеймс ("Пепеляшка", сериала "Имението Даунтън"), вече брюнетка, а Сам Райли ("По пътя") се превъплъщава в г-н Дарси - персонажа, с който през 90-те се прочу Колин Фърт.

В актьорския състав са още Бела Хийткоут, Суки Уотърхаус, Ели Бамбър, Джак Хюстън, Дъглас Бут, Мат Смит, а също така Чарлз Данс и Лина Хийди от "Игра на тронове".

Имайте предвид - освен че знаят да размахват оръжие, петте сестри Бенет са обучени и в бойните изкуства, защото им се налага да се изправят и срещу нинджи...