Времето в Северна Италия е наистина горещо

Всички страдаме от жегите, освен може би производителите на климатици. Високите температури често взимат дори жертви, а за всички останали те носят умора, чувство на отпадналост и намалена способност за смислен труд. 

Оказва се обаче, че на места в Европа жегата е толкова силна, че може дори да разтопи кола на улицата. Не изцяло, разбира се, но в отделни части. 

Англичанинът Джон Уестбрук засне кола, паркирана до плажа в градчето Каорле, разтопена от слънцето, съобщава "Дейли Мейл". 

При температура от 37 градуса по Целзий, стоповете, страничните огледала и други пластмасови елементи от паркираното "Рено Меган", се разтекли по асфалта. 

Виж още: От какво сме застрашени, ако прегреем в горещините

"Колата беше паркирана успоредно на плажа и стоя там няколко дни. Разтопила се е единствено и само от жегата, тъй като слънцето е напичало директно върху нея. Върнахме се назад с нашия автомобил и не можахме да повярваме на очите си. Части от колата буквално бяха потекли на пътя. Дори части от бронята се бяха стопили, а страничните огледала бяха почнали да се огъват", разказва туристът. 

"Веднага щом излезеш от хотела, сякаш влизаш в пещ", оплаква се още Уестбрук от температурите, които рядко падат под 35 градуса от началото на лятото той. Рекордните температури в Северозападна Италия отнеха живота на 140 пенсионери в първите дни на юли.