Забравете Крим - руските граждани отдавна са се настанили в сърцето на Европа, а от май 2014 там пристигат и героите на сериала "Кухня"

Популярната комедийна поредица, най-скъпият руски ситком, приключи третия си сезон с анонс за пълнометражния филм, който продължава историята, но я пренася в столицата на Франция. Елитният ресторант "Клод Моне" в Москва, специализиран във френската кухня, е затворен след непростим гаф при президентски обяд в заведението.

Виж още: Музиката от сериала "Кухня" - 13 любими парчета

Амбициозният му собственик (Дмитрий Нагиев като самия себе си) обаче решава да пренесе бизнеса си в Париж, заедно с целия колектив начело с майстор-готвача Виктор Петрович. Новото им заведение се нарича "Аврора" и се помещава в корабче край брега на Сена.

Същевременно се оказва, че руснаците са превзели и Париж - както вече направиха и с Лондон.

Виж още: Къде си влагат парите най-богатите руснаци

Екипът забърква поредната доза комични ситуации, а същевременно Макс, който почти стига до сватба с любимата си Вика, се изправя пред сериозна конкуренция в лицето на французина Никола (Венсан Перес). Освен познатите герои, се появяват и нови лица като ветерана на руското кино Олег Табаков в ролята на шеф-готвача Баринов-баща.

Виж още: 30 руски думи, които научихме от сериала "Кухня"

Видео: "Кухня: Последната битка"