Шоуто в памет на Фреди Мъркюри се състоя няколко месеца след смъртта му, а в началото на септември бе преиздадено, като печалбата ще бъде дарена на организации за борба със СПИН

Трудно ни е да си представим Фреди на години за пенсия. Дали щеше да продължи да изнася грандиозни концерти, както правят "Ролинг стоунс"? На 5 септември той щеше да навърши 67, но няма как да разберем какъв щеше да е днес, тъй като напусна този свят на 24 ноември 1991-ва, едва на 45.

Половин година по-късно колегите му от "Куин" събраха някои от най-големите музикални звезди за грандиозен гиг в негова чест на стадион "Уембли", предаван от телевизиите по цял свят и гледан от милиард зрители пред екраните плюс над 70 хил. на живо.

Този трейлър за новото DVD и Blu-ray издание, пуснато и в дигитален формат, само загатва за мащабите на събитието, в което се включват представители на различни стилове и поколения. Трите диска са побрали както техните собствени изпълнения, така и кавъри на най-големите хитове на групата с Фреди плюс кадри от репетициите и документален филм, правен за 10-годишнината.

Робърт Плант пее Crazy Little Thing Called Love, Джордж Майкъл - Somebody To Love, Джеймс Хетфийлд и Тони Айоми забиват Stone Cold Crazy, а Пол Йънг кара публиката да пляска с ръце на Radio Ga Ga. Своеобразният връх е Bohemian Rhapsody, в дует на Елтън Джон и Аксел Роуз.

Организацията Mercury Phoenix Trust празнува рождения ден на патрона си и с инициативата Be Freddie For A Day (Стани Фреди за един ден). Сред партньорите й тази година е веригата "Хардрок кафе", а в Лондон е организирана галавечер с участието на Роджър Долтри от "Ху" и Мелани Си от "Спайс гърлс". Отново се появява и пилето Фреди от играта Angry Birds Friends, което носи мустаци а ла Мъркюри.