Търсачката отбелязва на 8 май 93-годишнината от рождението на Сол Бас (1920-1996), създал началните надписи за редица филми през втората половина на ХХ век

Графичният дизайнер има над 40-годишна кариера в киното, през която сътрудничи на режисьорите Алфред Хичкок, Мартин Скорсезе, Били Уайлдър и Стенли Кубрик. Анимираният doodle на "Гугъл", озвучен с композицията на Дейв Брубек Unsquare Dance, възпроизвежда някои от най-известните работи на Сол Бас - в класически ленти като "Мъжът със златната ръка", "Анатомия на едно убийство", "Шемет", "Север-северозапад", "Психо" и оригиналния "Бандата на Оушън", част от които може да се видят в специализирания сайт ArtOfTheTitle.com.

Началото е през 1954-та с "Кармен Джоунс" на Ото Преминджър, а последното заглавие във филмографията му е "Казино" (1995). Освен това е автор на филмови плакати и фирмени емблеми, мнозина режисьори го канят и като "визуален консултант", а късометражната документална анимация Why Man Creates, посветена на творческия процес, печели "Оскар" през 1968 г.

Позабравеното изкуство на началните надписи може да си припомним и с неговата близо петминутна анимация от комедията на Стенли Крамър "Този луд, луд свят" (1963 г.).