My City, My Vibe: Stickers Trip Around the World е част от програмата на фестивала One Design Week 2016, но може да се разгледа и онлайн

Viber, едно от водещите в света приложения за комуникация с близо 755 млн. уникални потребители по цял свят, участва в тазгодишното издание на фестивала One Design Week в Пловдив (10-19 юни).

Изложбата My City, My Vibe: Stickers Trip Around the World представя стикери от най-добрите финалисти в конкурса на "Вайбър" My City, My Vibe, както и най-отличителните стикери от българските участници.

Експозицията, която се открива на 12 юни от 12 ч. в Sound.Trap Пловдив, представлява своеобразна разходка из световните градове, вдъхновили създателите на стикери. Събитието може да бъде посетено и онлайн на https://www.eventbrite.com/e/creating-a-mood-board-for-a-brand-tickets-25861769248.

Осмота издание на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура One Design Week тази година изследва съвременния дизайн - многобройните му измерения и въздействието, което има върху нашия живот.

Виж още: One Design Week 2016 представя 195 чужди и 132 български артисти

Ейнав Рошу, главен UI и UX дизайнер във Viber, е почетен гост и участва с презентация на официалния форум и работилница.

На 17 юни по време на форума тя ще говори за добрите и лошите практики при дизайна на интерфейси и ще сподели вътрешна информация за процесите в компанията.

На 19 юни, по време на работилницата, първите записали се 20 души имат възможност да се срещнат лично с Ейнав Рошу и да чуят и работят по усвояването на техника, използвана в т.нар UX/User Experience дизайн - дизайн на потребителското изживяване. Освен това, участниците ще се занимаят и със създаването на вдъхновяващи колажи (moodboard).

Работилницата ще започне с инструктаж относно основните характеристики на колажите (moodboard), а участниците ще трябва да създадат три предложения, представящи различни подходи към дизайна на работното пространство. Ще бъде показан и начинът, по който Viber е променил своя бранд, както и moodboarding-ът, спомогнал за хода на тази промяна.

Източник: Viber