На финала червените се наложиха над тима на Монтана с 1:0

Отборът на ЦСКА се наложи над "Монтана" с 1:0 и триумфира с Купата на България. На стадиона присъстваха около 35 хил. фена, които създадоха невероятна атмосфера, пише Football24.bg.

Отборът на ЦСКА поведе в резултата още в 12-ата минута чрез Маламов. Грънчов продължи центриране от корнер към Маламов, който не сгреши и се разписа.

В 14-ата минута Момчил Цветанов пропусна да удвои резултата. В 29-ата минута Преслав Йорданов получи добро подаване, но не успя да уцели кълбото. В 39-ата минута Йордан Йорданов стеля опасно, но топката мина встрани. Удар на Иван Минчев от пряк свободен удар мина встрани от вратата на ЦСКА, като това бе и най-чистото положение за играчите на Емил Велев през първата част.

В 51-ата минута Василев спаси удар на Грънчов, а в 52-ата шут на Цветанов мина встрани. В 54-ата минута Йордан Йорданов стреля опасно от пряк свободен удар, но не уцели вратата.

В 57-ата минута отборът на ЦСКА получи страхотна възможност, но ударът на Маламов нацели гредата. В 71-ата пред Маламов се откри нова възможност, но той отново не успя да реализира. В 74-ата минута с пропуск се отличи и Иван Минчев.

В 75-ата минута съдията отмени попадение на Монтана заради засада. Малко по-късно Емил Велев беше изгонен на трибуните за невъздържаното си поведение. 

Борис Галчев в 86-ата минута стреля опасно, но право в ръцете на вратаря на Монтана. Това бе и последната опасност до края на мача. 

Така 37-годишният Христо Янев се превърна в най-младия наставник, който извежда тим на върха в турнира.

Целият отбор на ЦСКА се качи на открит и специално боядисан автобус след снощния триумф на финала за Купата на България срещу "Монтана" - 1:0.

И по примера от Западна Европа, "червените" направиха парад из София. Нощен. Возилото извървя пътя от стадион "Васил Левски" до парламента - през "Орлов мост", с ликуващите футболисти и треньори на тима. Няколкостотин привърженици на клуба съпровождаха автобуса. Така с песни и скандирания шествието стигна до жълтите павета.

Източник: Foootball.24.bg