Дмитрий Назаров, Дмитрий Нагиев и Сергей Лавигин в три нови филма, в руските кина по празниците

Новогодишните комедии са култов жанр в руското кино, а сред любимите образци са"Карнавална нощ", "Ирония на съдбата, или Честита баня" на Елдар Рязанов, поредиците "Особености на руския национален лов" и "Елхи", "Операция "Честита нова година".

Тази година към списъка се присъединяват няколко филма с актьори от сериала "Кухня" и игралния филм "Кухня в Париж". Ако вече сте изгледали последния сезон преди тръгването му у нас от 22 декември и не ви се чака до следващия пълнометражен "Кухня в Шанхай" - нека ви заинтригуваме с три актуални заглавия.

Виж още: Руските сериали на годината

Мустакатият Дмитрий Назаров, който играе главния готвач Виктор Петрович Баринов, а се появява и във френския "Мьобиус", е в актьорския ансамбъл на "SOS, Дед Мороз, или Все сбудется!" в ролята на радиоводещ.

Сюжетът: В Русия не чакат Дядо Коледа, а Дядо Мраз. А малката Света отчаяно иска родителите й да се сдобрят - и вярва, че тази нейна мечта може да изпълни само добрият старец. Само че в костюма на Дядо Мраз, когото момиченцето среща в навечерието на празниците, е мошеникът Мишкин.

За да осъществят новогодишните си желания, двамата въвличат в кръговрат от приключения още десетки нищо неподозиращи хора, които също се поддават на надеждата, че новата година може да ги направи щастливи...

Тв водещият Дмитрий Нагиев, който в "Кухня" играе самия себе си, е звездата в "Самый лучший день", чиято премиера в Русия е на 24 декември. Филмът претендира да е първият в жанра "караоке комедия", като разчита да зариби зрителите с изпълнения на местни и чужди хитове, придружени с текстовете им.

Заглавието е взето от песен на Григорий Лепс, а в поддържащите роли са култови руски актьори като Ина Чурикова, Михаил Боярски и Елена Яковлева.

Виж още: Музиката от сериала "Кухня": 13 любими парчета

Героят на Нагиев, който тук е с коса, като в "Двама бащи, двама синове", е провинциален катаджия. Петя Васютин се стяга за сватба с любимата си Оля, но се поддава на блясъка на столична попзвезда, която се възползва от него, за да избегне санкцията за шофиране в нетрезво състояние.

Изгубил невестата и престижната си работа, той също намира утеха в телевизията и се превръща в знаменитост. Славата обаче не му носи щастие и той решава да се върне при годеницата си...

В поддържаща роля се появява Сергей Лавигин (готвачът Сеня), който участва и в новогодишна комедия от създателите на "Кухня". Филмът, озаглавен "Страна чудес" (Страната на чудесата), излиза по кината там от 1 януари, а действието се развива на  31 декември.

Сред персонажите са провинциалното семейство пожарникари Семьон и Люба, които получават шанс да осъществят мечтата си - пътуване до Москва за участие в любимото тв предаване "Поле Чудес", където им предстои да направят избора на живота си - наградата или парите.

Сред героите са още неопитният пътен полицай Саня, който излиза на първото си дежурство, изпълнено с премеждия, докато жена му чака бебе; четирима пътници от самолета до Москва, които се сприятеляват по време на полета; двойка млади влюбени, които трябва да помирят своите непримирими родители....

Най-сложна е дилемата пред Валери: дали да спаси човечеството от всемирен потоп или да отлети с другарите си по караоке - пришълци от друга планета, на раздрънканото им НЛО.