Антиподът на смартфоните

Смартфоните са актуалният повик на модата в технологиите. Те са мултифункционални. Дават достъп до интернет, имат купища игри, полезни (или съвсем не) приложения, осигуряват музка в ушите ни, правят снимки и т.н. Те са удобни за днешното забързано ежедневие.

И твърде често ни дразнят. Всяка култура има своята контракултура. Затова вече има телефон, който е създаден именно за тези, които са уморени от смартфоните и всичките им негативни страни - постоянното свързване със света, бъзро падащата батерия, множество разсейващи елементи, досадна вибрация и всичко това, което други биха сметнали за предмиство.

Извън комуникациите, но не точно

Light Phone е телефон с размерите на кредитна карта, който може да се побере и в портфейл. Малък, направен от пролупрозрачна бяла пластмаса, по-тих, по-лек и по-удобен от старите GSM-апарати, направен за всички, които искат да избягат от претоварването с информация и комуникация, но все пак да останат на разположение за всеки случай.

В телефона има заложени само micro USB-port, часовник с LED-светлина, високоговорител, бутон за звука, клавиатура с тъч-модул и батерия, която издържи повече от 20 дни. Идеята на Light Phone е да бъде използван възможно най-малко. Друга практична полза е, че джаджата е почти невъзможно да бъде счупена при случайни обстоятелства (при добро желание малко неща са невъзможни).

Всичко в името на удобството

Освен че може да му бъде сложена SIM карта и да се използва като основен телефон, през micro USB-port телефонът може да бъде снабден с приложение, което го превръща практически в продължение на основния ви телефон, като бързо можете да прехвърлите всички необходими номера от другия си апарат.Така той ще разполага и с опция за "прехвърляне на обажданията" от основния апарат.

Освен това Light Phone може да бъде използван и за Backup на всичките ви данни от смарт-устройството.

Проектът за Light Phone е качен в платформата за краудсорсинг Kickstarter, като цената му за предварителна продажба е 100 долара. Най-рано обаче ще можем да се сдобием с него през 2016 г., когато излиза на пазара.