Бившият капитан на българските национали ще помага в работата с първия отбор

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол и "Астън Вила" Стилиян Петров се завръща на "Вила парк". Настоящия мениджър на бирмингамци Тим Шерууд, под чието ръководство Стенли беше и в "Селтик" е извикал българина да му помага в битката за оставане във Висшата лига, пише "Спортал".

Стилиян ще помага в работата с първия отбор в битката за спасение във Висшата лига. Тимът е на три точки от зоната на изпадащите.

"Не го връщам, за да повдига духа или нещо такова. Той разбира играта много добре и искам да се присъедини към щаба възможно най-бързо. Докато аз съм мениджър, той винаги ще има място на "Вила Парк"", каза Шерууд.

Стилиян Петров вече се връща към работния ритъм във футбола, след като в края на януари обяви, че окончателно е преборил левкемията. Болестта му беше открита през март 2013 г.

Петров пристигна на "Вила парк" в Бирмингам от Селтик през 2006 г. и изигра 218 мача с екипа на тима във всички турнири, преди да бъде диагностициран с левкемия през 2012, което го принуди да сложи край на активната си кариера.